Receptidee

Gegrilde gamba’s met aïoli

Voorbereiding:

15 minuten

Bereiding:

20 minuten

Hoofdgerecht

4 personen

Ingrediënten

  • 12 gambas body peeled EPIC of easy peel gamba’s EPIC
  • 1 dl olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Mespuntje cayennepeper
  • 1 tl currypoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • een paar takjes tijm
  • 3 el platte peterselie, gehakt
  • Peper, zout
  • 3 tenen look
  • Citroensap
  • 1 eidooier

Bereidingswijze

Maak de marinade de avond voordien. Leg de gamba’s in de marinade en laat ze zo ontdooien tot voor gebruik. Plet voor de saus de teentjes look in de vijzel of met de lookpers. Meng met de eidooier en voeg al roerend met de garde de olijfolie toe zoals voor een mayonaise. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Haal de gamba’s uit de marinade en dep ze een beetje droog. Bak ze of grill ze in de pan. Strooi er wat fijngehakte peterselie over en serveer met aïoli en gegrild ciabattabrood.
met kop, easy peel
16/20 st/750g
Doosje 750g

Black Tiger garnalen

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!