Receptidee

Paella

Voorbereiding:

30 minuten

Bereiding:

60 minuten

Hoofdgerecht

8 personen

Ingrediënten

  • Langoestines EPIC
  • Head on garnalen EPIC
  • Gepelde garnalen EPIC
  • Baby octopus EPIC
  • Inktvisringen EPIC
  • Pijlinktvisjes EPIC
  • Stukjes kabeljauw EPIC
  • Hele mosselen EPIC
  • Mosselvlees EPIC
  • Venusschelpjes EPIC
  • 750 gram Paellarijst
  • Paellakruiden
  • 3 liter Bouillon
  • Rode paprika
  • Ui + look
  • Gerookt paprikapoeder
  • Chilipeper
  • Erwtjes
  • 1 glas witte wijn
  • Gehakte platte peterselie

Bereidingswijze

Snij de ui en look fijn. Snij de chilipeper in kleine stukjes. Snij de rode peper in stukjes. Maak bouillon vers of gebruik blokjes. Zorg ervoor dat de bouillon goed warm is. Voeg er de paellakruiden aan toe. Verhit wat olie in de paella pan. Bak eerst de garnalen en de langoustines, haal ze uit de pan. Bak dan de baby octopus, inktvisringen, pijlinktvisjes en stukjes kabeljauw. Haal ze uit de pan. Verhit opnieuw wat olie en stoof nu de ui, look en chilipeper. Voeg de rijst toe en laat even meebakken. Blus met een glas witte wijn. Voeg de rode paprika toe en een eerste lepel van de bouillon. Blijf bouillon toevoegen. Voeg na 10 minuten alle zeevruchten toe en nog wat bouillon. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat een tiental minuten garen. Haal de folie eraf en voeg de erwten toe. Roer nog even door en check de gaarheid en kruiding. Serveer met wat gehakte platte peterselie.
gekookt, hele schelp
40/60 st/kg
Zakje 1kg

Venusschelpen

heel, gereinigd
40-60 st/unit
Zak 800g

Baby octopus

met kop
13/15 st/unit
Doosje 800g

Black Tiger garnalen

rauw, groot
3-7 cm/st
Zakje 800 g

Inktvisringen (Illex argentinus)

met kop
8/12 st/800g
Schaaltje 800g

Langoestines

Chili
200-300 st/kg
Zakje 800g

Mosselvlees

+/- 25 g/st
Zakje 800g

Atlantische kabeljauwstukjes MSC

gekookt, hele schelp
40/60 st/kg
Zakje 1 kg

Chileense mosselen

ontdarmd
16-20 st/360g
Zakje 800g

Gepelde garnalen

heel, gekuist
21-40 st/kg
Zakje 800 g

Loligo inktvis

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!