Receptidee

Tomatenrisotto met garnalen en schelpjes

Voorbereiding:

20 minuten

Bereiding:

25 minuten

Hoofdgerecht

4 personen

Ingrediënten

  • Gekooktegarnalen (pc 031/040r) EPIC
  • Venusschelpjes (bcl ws40) EPIC SELECT
  • Mosselen (mus ws40)
  • Argentijnse gamba (hoarg20)
  • 300 gram risottorijst
  • 1.5 liter groentenbouillon, warm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Handjevol basilicum
  • Glas witte wijn
  • 1 teentje look, gesnipperd
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 10 tomaten, grofgehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Mespuntje chilipoeder
  • 80 gram parmezaan
  • 50 gram boter
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Stoof de ui en look aan in wat olijfolie. Voeg de rijst toe en laat even stoven. Voeg de oregano, chilipoeder en de tomatenpuree toe. Blus met de witte wijn. Voeg de gehakte tomaten toe als de wijn uitgekookt is. Voeg nu pollepel per pollepel bouillon toe, wacht elke keer tot de bouillon volledig is opgenomen. Na ongeveer 15 minuten kan je de garnalen en de schelpjes toevoegen. Laat ze warm worden. Voeg 50 gram geraspte parmezaantoe en de boter. Verdeel over de borden en werk af met extra kaas en wat blaadjes basilicum.
gekookt, gepeld, ontdarmd, extra rood
31/40 st/360g
Zakje 800g

Vannamei garnalen

gekookt, hele schelp
40/60 st/kg
Zakje 1kg

Venusschelpen

zonder kop, gestript
90/120 st/kg
Zakje 900g

Ansjovis

met kop
20/30 st/kg
Doosje 2kg

Argentijnse rode garnalen

gekookt, hele schelp
40/60 st/kg
Zakje 1 kg

Chileense mosselen

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!